Zoek

lezingenoverzicht

 • 20 januari Guts, Durf te ondernemen

  Je staat voor een keuzemoment. 

  In vaste dienst blijven óf de stap zetten naar het zelfstandig ondernemerschap? Heb je nog niet de ”Guts”? 


  Je loopt rond met de volgende vragen:

  • Wat is er voor nodig om ondernemer te zijn?
  • Wat wil ik precies bereiken?
  • Hoe maak ik bewust de juiste keuze om ondernemer te kunnen zijn?
  • Wat houdt je tegen?
  • Wie of wat kan mij helpen mijn doel te bereiken?
  Meer informatie:  >>> Guts, Durf te ondernemen
 • 28 januari Jong Polen

  ‘Jong Polen’ is een begrip, maar dan wel in Polen. Schoonheid en bekendheid gaan niet altijd hand in hand. Kent u één Poolse schilder? Weinig Nederlanders hebben van Olga Boznańska, Stanisław Wyspiański  of Jacek Malczewski gehoord. Alhoewel, over die laatste had het Drents Museum in 2003 wel een mooie tentoonstelling. En  Wojciech Weiss genoot in 2016 een expositie in het Gemeentemuseum in Den Haag.

  Meer informatie:  >>> Jong Polen
 • 8 februari Jan Schoen geeft lezing over Zaanse vormgeving

  Donderdagavond 8 februari is de Zaanse vormgever en graficus Jan Schoen bij FluXus voor een inspiratielezing over het grafisch ontwerp in de Zaanstreek van 1900 tot nu. Door de opkomende industrie begin vorige eeuw was het nodig producten aan de man te brengen. In de Zaanstreek - waar deze industrie en nieuwe producten goed waren vertegenwoordigd - werden er kunstenaars betrokken bij de reclame van de producten. Een boeiende tijd waarin grafische beelden ontstonden waar we nu nog jaloers op kunnen zijn.

  Meer informatie:  >>> Jan Schoen geeft lezing over Zaanse vormgeving
 • 10 februari Alles over Diëten

  Ook wel eens een dieet gevolgd? In de lezing ‘Alles over diëten’ een overzicht door de tijd heen met de food trends van de laatste jaren, om vervolgens te kijken wat bruikbaar is.

  Meer informatie:  >>> Alles over Diëten
 • 11 februari De wereld van robotica

  Docent beta-vakken Dick Schäfer neemt ons mee in de wereld van robotica. Ontdek het verleden, het heden en de toekomst van robotica en kunstmatige intelligentie. De robots komen er aan.

  Meer informatie:  >>> De wereld van robotica
 • 4 maart Joep Pelt in Podium de Flux

  Muzikaal globetrotter en topgitarist vertelt het verhaal van de blues.

  Meer informatie:  >>> Joep Pelt in Podium de Flux
 • 11 maart 'High Society' (tentoonstelling Rijksmuseum vanaf 8 maart)

  We kennen ze al: Marten Soolmans en Oopjen Coppit. In 2016 kochten de Nederlandse en de Franse staat het echtpaar van Rembrandt van Rijn uit 1634 gezamenlijk aan. Een aankoop die soms wat soapachtige trekken kreeg, maar die resulteerde in een even bijzondere als mooie regeling. De portretten zullen tot in lengte van dagen tussen het Louvre en het Rijksmuseum pendelen en blijven bij elkaar. Nadat ze na de aankoop enkele maanden te zien waren, vormen zij gerestaureerd en al, tussen 8 maart en 3 juni het stralend middelpunt van de tentoonstelling ‘High Society’ in het Rijksmuseum.

  Meer informatie:  >>> 'High Society' (tentoonstelling Rijksmuseum vanaf 8 maart)
 • 23 maart Alles over Diëten


  Ook wel eens een dieet gevolgd? In de lezing ‘Alles over diëten’ een overzicht door de tijd heen met de food trends van de laatste jaren, om vervolgens te kijken wat bruikbaar is.

  Meer informatie:  >>> Alles over Diëten
 • 8 april 'Van Gogh en Japan' (tentoonstelling in Van Gogh Museum)

  Na de bijna gewapende openbreking van het tot dan toe gesloten Japan in 1853-1854 kwam de westerse belangstelling voor het land in een stroomversnelling. Vanaf de jaren 1860 is er zelfs sprake van een heuse kunststroming die we het japonisme zijn gaan noemen. Tal van kunstenaars verzamelden Japanse houtsneden, gebruikten Japanse rekwisieten in hun composities en raakten geïnspireerd door bijzondere en voor Europese begrippen nieuwe composities. 

  Meer informatie:  >>> 'Van Gogh en Japan' (tentoonstelling in Van Gogh Museum)
 • 20 april Alles over Diëten


  Ook wel eens een dieet gevolgd? In de lezing ‘Alles over dieeten’ een overzicht door de tijd heen met de food trends van de laatste jaren, om vervolgens te kijken wat bruikbaar is.

  Meer informatie:  >>> Alles over Diëten

Lezingen

Hier vind je alle lezingen. Wil je zelf een lezing geven, neem dan contact met ons op.