Zoek

lezingenoverzicht

 • 13 maart Toekomst EU na de Brexit

  We starten met een korte inleiding, waarin wordt verteld wat u niet hoort op het NOS-journaal.

  Wat maakt de EU uniek. Wat zijn haar krachtbronnen. Hoe gaat zij te werk. Op basis van welke rechtsgrondslag. Wat wil ze bereiken. En wat betekent zij voor de rest van de wereld. Aan de hand van deze vragen wordt uw inzicht vergroot en uw kijk op de Unie verrijkt.

  Meer informatie:  >>> Toekomst EU na de Brexit
 • 24 maart Lezing Erwin Olaf is uitverkocht. U kunt zich niet meer inschrijven.

  Erwin Olafs zestigste verjaardag wordt met grote exposities groots gevierd. Zo is van 16 februari tot 12 mei in het Haags Gemeentemuseum en het Fotomuseum Den Haag een overzicht van zijn werk te zien. In de zomer van 2019 is in het Rijksmuseum in Amsterdam een vergelijking te zien tussen het werk van de fotograaf en schilderijen van zijn voorbeelden, zoals Rembrandt en Vermeer.

  Meer informatie:  >>> Lezing Erwin Olaf is uitverkocht. U kunt zich niet meer inschrijven.
 • 6 april Guts, Durf te ondernemen

  GUTS, Durf te ondernemen!

  In vaste dienst blijven óf de stap zetten naar het zelfstandig ondernemerschap? Heb je nog niet de ”Guts”?

  Meer informatie:  >>> Guts, Durf te ondernemen
 • 7 april Rembrandt

  In 2019 is het 350 jaar geleden dat ‘s lands bekendste schilder Rembrandt van Rijn overleed. Tal van musea grijpen deze gelegenheid aan om Rembrandt en zijn kunst voor het voetlicht te brengen. Het Rijksmuseum toont alle werken van Rembrandt die het in de collectie heeft op een overzichtelijke expositie. Niet alleen de schilderijen, maar ook de tekeningen en prenten. Het Mauritshuis hangt zijn achttien schilderijen van Rembrandt eveneens in één tentoonstelling op en De Lakenhal komt met een tentoonstelling over de jonge Rembrandt. Niet alleen het vakmanschap van de meester, maar ook diens ontwikkeling, keuzes en stijl komen op deze wijze optimaal tot hun recht.

  Meer informatie:  >>> Rembrandt
 • 18 april Maestro Van Wittel, Hollandse schilder van het Italiaanse stadsgezicht

  Caspar van Wittel is een van de vele kunstenaars die in de 17e eeuw naar Italië trekken om inspiratie op te doen. Zo raken Utrechtse schilders in Rome diep onder de indruk van het werk van Caravaggio en introduceren zijn stijl in Nederland.

  De stadsgezichten die Van Wittel vanaf 1680 in Italië maakt zijn echter ook in Italië zo geliefd dat hij erin slaagt in zijn nieuwe thuisland een succesvolle carrière op te bouwen. Hij neemt de naam Vanvitelli aan en keert niet meer naar Nederland terug.

  Meer informatie:  >>> Maestro Van Wittel, Hollandse schilder van het Italiaanse stadsgezicht

Lezingen

Hier vind je alle lezingen. Wil je zelf een lezing geven, neem dan contact met ons op.