Zoek

lezingenoverzicht

 • 26 september Syrisch eten met Huda (IN VERBAND MET HET MAXIMUM AANTAL DEELNEMERS, KAN MEN ZICH VOOR 26-9 NIET MEER AANMELDEN)

  Huda Almalouf komt uit Damascus in Syrië en woont met haar man en zijn dochter in Krommenie. Ze heeft het daar erg naar haar zin. Ze noemt zichzelf kookkunstenaar en kookt graag voor mensen.

  Meer informatie:  >>> Syrisch eten met Huda (IN VERBAND MET HET MAXIMUM AANTAL DEELNEMERS, KAN MEN ZICH VOOR 26-9 NIET MEER AANMELDEN)
 • 8 oktober Rome

  In twee uurtjes Rome een flink deel van de canonieke kunstgeschiedenis: dat is deze lezing in een notendop. U leert de geschiedenis van de wereldberoemde gebouwen en kunstwerken, maar ook de minder beroemde bezienswaardigheden passeren de revue: van de ruïnes van het Forum Romanum tot de theatrale schilderkunst van Caravaggio en van de architectuur van het Colosseum tot de adembenemende Sixtijnse Kapel.

  Meer informatie:  >>> Rome
 • 11 oktober Inspiratielezing Mark Mieras

  "Kunsteducatie is broodnodig voor het kinderbrein," stelt wetenschapsjournalist Mark Mieras. Woensdag 11 oktober is hij bij Fluxus om uit te leggen waarom dat zo is. Waarom kunst een essentieel spel is om te overleven en waarom we kunstonderwijs serieus moeten nemen. Een inspirerende lezing waar ook jij bij kunt zijn! 

  Meer informatie:  >>> Inspiratielezing Mark Mieras
 • 22 oktober Hollandse meesters in de Hermitage

  De Hermitage in Sint-Petersburg bezit een van de grootste collecties kunst uit de Gouden Eeuw buiten Nederland. De Russische collectie begon als keizerlijke verzameling onder tsaar Peter de Grote, die Nederland twee keer heeft bezocht, in 1697 en in 1717. Ook tsarina Catharina II kocht veel kunst aan, wat resulteerde in de omvangrijke collectie die de Hermitage nu rijk is.

   

  Meer informatie:  >>> Hollandse meesters in de Hermitage
 • 31 oktober PAUL POIRET EN DE ART DECO

  Paul Poiret was een invloedrijk Frans modeontwerper uit het begin van de 20e eeuw. Zijn ontwerpen ademen de Oosterse sfeer van de Ballets Russes en hij wordt wel de vader van de Franse art deco genoemd. Poiret heeft contacten met diverse kunstenaars uit zijn tijd en wordt een groot vernieuwer binnen de mode. Dit najaar brengt het Gemeentemuseum in Den Haag Paul Poiret tot leven door middel van een tentoonstelling vol mode, fotografie, film, schilderkunst en beeldhouwkunst.

  Meer informatie:  >>> PAUL POIRET EN DE ART DECO
 • 12 november Het Calff-huis


  In 1704 voltooide Nicolas Calff het herenhuis aan de Westzijde.

  Bijbehorend luchthuis is meerdere keren geïmiteerd. Deze aangepaste kopieen zijn door

  Monet vereeuwigd.

  Precies 300 jaar geleden bezocht Czaar Peter de Grote (uit Rusland) meerdere keren

  dit pand.

  Ter ere daarvan nog EEN keer de virtuele rondleiding door dit unieke pand.


  Aanmelden voor 1-11-2017


  Meer informatie:  >>> Het Calff-huis
 • 21 november Vlaamse schilderkunst in het Mauritshuis

  Eerste aankondiging. Beschrijving volgt spoedig.


  Meer informatie:  >>> Vlaamse schilderkunst in het Mauritshuis
 • 17 december Nederlanders in Parijs

  Wie in de negentiende eeuw iets wilde betekenen in de kunst, moest naar Parijs. Het was de onbetwiste artistieke hoofdstad en de Franse opstanden, oorlogen en revoluties deden daar weinig aan af. Het doel van de kunstenaar was om zich op de Salon te mogen presenteren, mogelijk goede recensies te krijgen en in het beste geval een onderscheiding.

  Meer informatie:  >>> Nederlanders in Parijs

Lezingen

Hier vind je alle lezingen. Wil je zelf een lezing geven, neem dan contact met ons op.