Lezing

Hollandse meesters in de Hermitage

De Hermitage in Sint-Petersburg bezit een van de grootste collecties kunst uit de Gouden Eeuw buiten Nederland. De Russische collectie begon als keizerlijke verzameling onder tsaar Peter de Grote, die Nederland twee keer heeft bezocht, in 1697 en in 1717. Ook tsarina Catharina II kocht veel kunst aan, wat resulteerde in de omvangrijke collectie die de Hermitage nu rijk is.

 

Van 7 oktober 2017 tot 27 mei 2018 komen schilderijen van onder meer Rembrandt, Hals en Potter evenals minder bekende meesters, naar de dépendance van de Hermitage in Amsterdam. Onder meer Rembrandts beroemde ‘Flora’ (zie foto) zal te bewonderen zijn, als een van de zes Rembrandts op de tentoonstelling. Weet u wie er model voor stond? En wie Flora was?

Wij willen uw bezoek aan de tentoonstelling veraangenamen door het werk dat er hangt in te leiden en door u nog meer te laten zien. Zo schetsen we de wijze waarop de collectie ontstond en halen Nederlandse werken uit de Russische Hermitage aan die niet naar de expositie aan de Amstel zijn verscheept. We halen bijvoorbeeld Van Gogh en Van Dongen aan, die na de Russische Revolutie uiteindelijk in de collectie werden opgenomen.

Wanneer:

Gegeven door: Krzysztof Dobrowolski-Onclin
Datum: 22 oktober
Aanvang: 12:00 uur
Toegang: € 10 per persoon
Aantal plaatsen: 25
Adres: De Bieb, Westzijde 170
Plaats: Zaandam

Reserveer plaatsen
1
2
3
Meer