Lezing

Lezing Erwin Olaf is uitverkocht. U kunt zich niet meer inschrijven.

Erwin Olafs zestigste verjaardag wordt met grote exposities groots gevierd. Zo is van 16 februari tot 12 mei in het Haags Gemeentemuseum en het Fotomuseum Den Haag een overzicht van zijn werk te zien. In de zomer van 2019 is in het Rijksmuseum in Amsterdam een vergelijking te zien tussen het werk van de fotograaf en schilderijen van zijn voorbeelden, zoals Rembrandt en Vermeer.

Wie Erwin Olaf (eigenlijk Erwin Olaf Springveld) niet kent, hoeft een voorbeeld van zijn kunst niet ver te zoeken. De Nederlandse munten met de beeltenis van koning Willem-Alexander zijn door hem ontworpen. Van huis uit is hij fotograaf, die in zijn carrière zowel analoog als digitaal heeft gewerkt. In zijn werk is niets aan het toeval overgelaten. De composities ogen nagenoeg perfect. Verstild of dynamisch, ze vertellen een verhaal.

In de lezing krijgt u een overzicht van het oeuvre van deze beroemde Nederlandse fotograaf. U ziet diverse bekende series die hij heeft gemaakt, zoals de portretten voor het koningshuis, de serie geïnspireerd door Auguste Rodin (zie afbeelding) alsook minder beroemd werk uit de vroege carrière. Ook vergelijken we zijn stijl met die van andere fotografen, zoals Rineke Dijkstra en Nan Goldin.

Wanneer:

Gegeven door: Bureau Boeiend Krzysztof Dobrowolski-Onclin
Datum: 24 maart
Aanvang: 12:00 uur
Toegang: € 10 (25% korting voor leden van De Bieb voor de Zaanstreek of CJP-houders) per persoon
Aantal plaatsen: 25
Adres: Westzijde 170
Plaats: Zaandam

Reserveer plaatsen
1
2
3
Meer